Як вибирати насіння на посів?

Як вибирати насіння на посів?

0

Як вибирати насіння на посів?

По-перше, ви повинні спочатку вивчити список насіння, районованих в вашому регіоні. Це дуже важливо, тому що добре розрекламовані насіння можуть зовсім не підходити для конкретного регіону.

По-друге, не купуйте насіння з рук у випадкових ринкових продавців на ринку (щоб виростити гарні насіння, треба робити просторову ізоляцію).

Купувати насіння рекомендується тільки в спеціалізованих магазинах https://vseroste.com.ua/ru/tomat-27, у яких є ліцензія прав на їх реалізацію.

При купівлі насіння звертайте увагу на маркування пакетів. На цій упаковці повинні бути вказані всі реквізити виробника насіння, точна назва сорту, номер партії, позначення стандарту, маса в грамах або в штуках і термін реалізації, пробиті вручну.

Термін реалізації встановлюється для насіння різний: для звичайних паперових пакетиків — один рік з дати упаковки насіння поточного року і до кінця наступного року. А в барвистих ламінованих пакетах — 2 роки. При купівлі насіння звертайте увагу на термін придатності насіння, на тривалість їх зберігання. Лише деяке насіння зберігається рік (цибуля, пастернак і ін.), але в основному це 2-4 роки, а такі овочеві культури, як гарбузові, до 6-8 років, причому після тривалого зберігання у них підвищується плодючість. Разом з тим важливо дотримуватися умов зберігання насіння і правильно готувати їх до посіву.

В останні 4-5 років на ринках з’явилися реалізатори насіння з відкритою тари (коробки, мішечки і т.д.). Відміряють ложечками, стаканчиками. Покупцеві здається, що він набуває насіння дешевше, ніж пакетовані. Але при їх висіві сходів можна не дочекатися.

Основна причина: промерзання взимку, високий вміст вологи, яку відкриті насіння поглинають навесні з повітря, за рахунок чого у насіння зростає в 10-15 разів інтенсивність дихання. Продукти дихання, які нам невидимі, накопичуючись в насінні, токсичні для зародка.

Підвищується інтенсивність дихання і з ростом температури. Впливає вологість. Все це різко знижує схожість насіння.

Властивість насіння зберігати кондиційну схожість називається господарської довговічністю.

Ми знаємо давно про терміни зберігання насіння, наприклад, гарбузове зберігаються 6-8 років, а дрібнонасінні https://vseroste.com.ua/ru/tsibulia-28 (цибуля, петрушка, пастернак) — 1-2 роки.

Тому в складських приміщеннях повинна бути сприятлива атмосфера: температура 2-12С і вологість повітря 50-60%.

Мале фасування на місці проводиться на складах в прості паперові пакетики, без внутрішнього ізоляційного шару, безпосередньо перед їх реалізацією в торгівлю, і зберігатися таке насіння повинне не більше року.

Але частіше фасовку виробляють в барвисті ламіновані пакетики з внутрішньою ізоляцією або розміщені в капсули, в цьому випадку пакетики з насінням можуть реалізовуватися протягом двох років.

Звертаємо вашу увагу: шукайте на кольорових пакетах штрих-коди і дату реалізації, пробиту вручну.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Загрузка...

НЕТ КОММЕНТАРИЕВ

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ